Domaća štrudla
Potrebno:
1kg brašna
3dl mlake vode
3dl mleka
50g šećera
20g soli
2 jajeta
pola kafene šolje ulja
1/4 margarina
1 kvasac
Postupak:
Kvasac se stavi u mlako mleko i od gore se pospe šećer.
Sačekati da se kvasac digne.
Sipati kvasac na brašno a zatim dodati dva žumanca, so i vodu.
Sve dobro zamesiti.
Kada bude pri kraju, dva belanca penasto umutiti i dodavati polako u testo.
Nakon toga dodati još ulje i margarin.
Kada je testo dobro zamešeno ostaviti da naraste.
Podeli se u 3-4 jufke, zavisi od veličine tepsije.
Svaka jufka se razvlači na 5mm u pravougaonik.
Filovi mogu biti razni:
- Mleveni orah oko 150g i šećer po ukusu
- Mleveni mak, ili rogač 200g, šećer po ukusu i malo mleka kako bi se dobio fil koji za mazanje
- Višnje ...
0 коментара:
Постави коментар