Markiza

Markiza



Potrebno:

7 jaja
250g šećera u prahu 250g margarina
250g čokolade za kuvanje
2 šlaga
2dl mleka
150g petit beurre keks




Priprema:

Uzme se 250g šećera i 250g margarina, penasto umutiti.
Dodati samo sedam žumanaca i umutiti sa mikserom.
Na pari otopiti čokoladu za kuvanje, dodati je margarinu, šećeru i žumancima i sve dobro izmešati.
Belanca se umute u čvrst sneg i laganim mešanjem dodaju varjačom u masu.
Keks se umoči u mleko, ali jako kratko i slaže se u odgovarajući sud (okrugla dublja tepsija).
Za one koji vole ukus ruma, ukus je odličan ako se keks blago poprska sa njim.
Zatim se na keks  ravnomerno izlije dobijeni čokoladni fil i stavi se u frižider da se malo stegne.
Umutiti 2 šlaga i ravnomerno se nanese na fil.



0 коментара:

Постави коментар

Oglasi

loading...