Potrebno:
Crvena pečena paprika 8-10kom, zavisi od veličine
Prezla 200g
3 jaja
0,5kg mladog sira
3 čaše kisele pavlake
200g šunkarice (iseći na kockice)
3 jaja
0,5kg mladog sira
3 čaše kisele pavlake
200g šunkarice (iseći na kockice)
Kiseli krastavci 4-6 kom, zavisi od veličine i Vašeg ukusa
200g pečurki
200g pečurki
100g mariniranog kukuruza
Susam
150g kačkavalja (trapist sir)
150g kačkavalja (trapist sir)
Priprema:
Ispohovati papriku u jaja i prezlu i ostaviti da se hladi.
Fil:
Mladi sir i jednu pavlaku posoliti po ukusu, dodati šunkaricu,krastavce,pečurke,kukuruz.
Uzeti okruglu tacnu, poslagati polovinu paprike i premazati sa filom, zatim opet red paprike i onda opet fil, narendati kačkavalj (trapist sir).
Kada je sve to gotovo, sa kiselom pavlakom premazati tortu i ukrasiti.
Od gore posuti proprženi susam i još malo narendati kačkavalj.
Tortu možete seći na kriške, ili kocke.
Tortu možete seći na kriške, ili kocke.
0 коментара:
Постави коментар