Potrebno:
0,5 kg mesa
0,5 lit. tečnog paradajza
1 šolja(za kafu) očišćenog pirinča
1jaje
So, biber, aleva paprika
1 crni luk (iseckati na sitne kockice)
So, biber, aleva paprika
1 crni luk (iseckati na sitne kockice)
Priprema:
0,5 kg mesa
1 šolja(za kafu) očišćenog pirinča
1jaje
So, biber, aleva paprika
1 crni luk (iseckati na sitne kockice),
sve izmešati i napuniti paprike.
Poslagati paprike uzduž u šerpu gde će se kuvati.
Preliti papriku sa 0,5lit. paradajza i dodati vodu tako da se prekrije paprika.
Staviti da se kuva 1h na srednjoj temp.
U saft dodati malo vegete i napraviti malo zaprške (2 kašike brašna upržiti na malo ulja a zatim dodati još 1 kašiku aleve paprike).
Razmutiti u saftu oko paprike, još malo kuvati, dok ne proključa.
So, biber, aleva paprika
1 crni luk (iseckati na sitne kockice),
sve izmešati i napuniti paprike.
Poslagati paprike uzduž u šerpu gde će se kuvati.
Preliti papriku sa 0,5lit. paradajza i dodati vodu tako da se prekrije paprika.
Staviti da se kuva 1h na srednjoj temp.
U saft dodati malo vegete i napraviti malo zaprške (2 kašike brašna upržiti na malo ulja a zatim dodati još 1 kašiku aleve paprike).
Razmutiti u saftu oko paprike, još malo kuvati, dok ne proključa.
Paprika je spremna za posluženje.
0 коментара:
Постави коментар