Potrebno:
7 jaja
14 kašika šećera
14 kašika brašna Prašak za pecivo
1,1 lit. mleka
1 margarin (može i pola, zavisi od ukusa) Šlag 2 kom.
Patišpan - priprema:
Umutiti tvrdo 7 belanaca sa 7 kašika sećera, polako uz mešanje dodati 7 kašika brašna i prašak za pecivo.
Razliti u podmazan pleh, ili papir za pečenje. Kada se ispeče, preliti sa 4 dl mleka.
Napomena:
Ako je kora hladna, stavlja se toplo mleko a ako je kora vruća, preliva se sa hladnim mlekom.
Ako je kora hladna, stavlja se toplo mleko a ako je kora vruća, preliva se sa hladnim mlekom.
Fil:
Umutiti 7 žumanaca i 7 kašika šećera, zatim dodati 7 kašika brašna. Ostatak mleka - 7dl se prokuva i onda se sipa smeša sa žumancima, šećerom i brašnom, kuvati sve zajedno.
Kada se skuva, ohladi se i doda margarin.
Umutiti 7 žumanaca i 7 kašika šećera, zatim dodati 7 kašika brašna. Ostatak mleka - 7dl se prokuva i onda se sipa smeša sa žumancima, šećerom i brašnom, kuvati sve zajedno.
Kada se skuva, ohladi se i doda margarin.
Na koru se stavi gotov fil a za ukrašavanje umutiti 2 šlaga.
Prijatno!
0 коментара:
Постави коментар